GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Ertuğrulgazi İlkokulu

Kas

Geziler çocukların hem eğlendiği hem de öğrendiği onlara en cazip gelen etkinliklerin başında geliyor hiç şüphesiz . Biz de bu cazibe ışığında  öğrencilerimizi sınıf öğretmenimizin hazırladığı gezi programı dahilinde Sanat merkezi ziyaretine götürdük .İşte o anlar

Ekm

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri ve Sosyal Okul Projesi  kapsamında, günün anlam ve önemini belirtmek amacıyla öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimizle beraber hazırlamış olduğumuz 15 Temmuz Çocuk Gazetesi Özel Sayısı hazırlandı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

15 Temmuz Çocuk Gazetesi Özel Sayısı'na ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Eyl

Okulumuz öğrencilerinin demokrasi, vatan sevgisi ve milli birlik konularında farkındalığın artırılması amaçlarıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Resim Yarışması düzenledik.

Öğrencilerimiz eserlerini okul müdürlüğümüze teslim etti.

Pazartesi günü eser inceleme kurulumuz tarafından , kriterler ışığında resimlerin değerlendirilmesi yapılacak.

Tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.İşte yarışmaya katılan eserlerden sadece birkaçı....

Haz

SOSYAL OKUL PROJESİ KAPSAMINDA GAZİANTEP KIZILAY MERKEZ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ VE OKUL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ İŞBİRLİĞİ İLE KAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLENDİ.

CUMA GÜNÜ SAAT 09.30-17.30 SAAT ARALIĞINDA VELİLERİMİZ VE ÇEVREDE İKAMET EDEN VATANDAŞLARIMIZ KAN BAĞIŞI İÇİN OKULUMUZA GELDİLER. ÖĞRENCİLERİMİZİN VE VELİLERİMİZİN DİKKATİNİ ÇEKEN FARKINDALIK BOYUTU YÜKSDEK BİR ETKİNLİK OLDU.

KATKI SAĞLAYAN HERKESE TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİRİZ.

May

SOSYAL OKUL PROJESİ KAPSAMINDA KIZILAY ŞAHİNBEY MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ İLE İŞBİRLİ YAPTIK. BUGÜN KIZILAY GÖREVLİSİ FERİDUN GÖK ÖĞRETMENLERİMİZE HEM KAN BAĞIŞI HEM DE KÖK HÜCRE BAĞIŞÇISI OLM AKLA İLGİLİ AYDILANTICI BİLGİLER VERDİ.

KENDİSİNE VERDİĞİ EĞİTİM İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

May

BEN OKUYORUM GAZİANTEP  OKUYOR VE SOSYAL OKUL PROJELERİ KAPSAMINDA İLK DERSİN 20 DAKİKASINI KİTAP OKUYARAK GEÇİRİYORUZ.

May

Ertuğrulgazi İlkokulu olarak  Sosyal Okul Projesi kapsamında hazırladığımız  yıl sonu sergimizin açılışını Şube Müdürümüz Sayın Eyüp Güneş yaptı. Sergiyi öğrencilerimizin sene boyunca ders müfredatlarıyla paralel olarak yaptıkları el emeği göz nuru ürünler oluşturdu.

Öğrenci ve velilerimizin sergiye ilgileri büyük oldu. Sergimiz 20 Mayıs 2022 tarihine kadar açık olacaktır.  Şimdeden sergimizi ziyaret edecek olanlara keyifli anlar dileriz.

May

Sosyal Okul Projesi kapsamında öğrencilerimize ağaçların hayattaki önemini anlatmak geleceğin  büyükleri olan çocuklara yeşili sevdirmek, korumak ve bilgilendirmek amacıyla   3 /E, 3/F, 3/G ,3/İ ve  3/M şubesi öğrencilerimizE  dört mevsim yeşil kalan  ağaçlar ve bakımı ile ilgili doğa eğitimi verildi. Ardından okul bahçemizde  fidan dikimi etkinliği yapıldı. 5 şubemizle toplam 200 öğrencimiz toprakla iç içe işbirliği içinde ağaç dikimi yaptılar, doğaya nefes oldular .

Nis

Güneşi ellerinle tuttabilir misin ? BUu fantastik etkinlik için 4-i sınıfının yaptıklarına göz atalım.

4-i sınıfı öğretmen ve öğrencilerimizin Eğlen-Öğren-Uygula eTwinning Projesi kapsamında yaptığı  Merge Explorer Güneş Sistemi Etkinliğinin görüntülerine aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz. Keyifli seyirler dileriz.

Nis

4-İ Sınıfı  'Eğlen Öğren Uygula'  eTwinning proje ekibi 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili sanal gerçeklik uygulamasını kullanarak  etkinlik gerçekleştirdiler.

Nis

OKULUMUZ 4-İ SINIFI EĞLEN ÖĞREN UYGULA E TWİNNİNG PROJE EKİBİ MATEMATİK DERSİNDE YER ALAN ZAMAN ÖLÇÜ BİRİMLERİ KONUSUNU  WORDWALL  İLE  EĞLENEREK ÖĞRENDİLER.

Nis

Okulumuz bünyesindeki 4-İ Şubesi, EĞLEN ÖĞREN UYGULA etwinning projesi kapsamında JigsawPlanet isimli web 2.0 aracıyla yapboz hazırladı.

Nis

ŞUBAT AYINDA EĞLEN ÖĞREN UYGULA E TWİNNİNG PROJE EKİBİMİZİN BİRBİRİNDEN GÜZEL KİTAP AYRAÇLARI TASARLADILAR. İŞTE O AYRAÇLARIN BAZILARI.

Nis

EĞLEN ÖĞREN UYGULA E TWİNNİNG PROJE EKİBİ ÖĞRENCİLERİ  ŞUBAT AYI ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE AFİŞ TASARIMI ETKİNLİĞİ YAPTILAR. HEPSİ BİRBİRİNDEN ÖZGÜN, HAYAL GÜCÜNÜN SINIRLARINI ZORLAYAN HARİKA AFİŞLER OLDU