GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Ertuğrulgazi İlkokulu

Ock

The Game is My Part isimli etwinning projemizin hazırladığı okul tanıtım videomuz aşağıdadır.

Keyifli Seyirler.

Ock

Geçtiğimiz günlerde faaliyetlerine başlayan e twining projemiz hem ülkemizden hem de diğer ülkelerden ortaklara sahip.Proje ilkokul düzeyindeki öğrencilere (6-11 yaş ] yönelik hazırlanmış.  Bilindiği gibi Yaşadığımız çağla beraber geleneksel etkileşimli oyunların yerini alan tek taraflı çocuğu pasif hale getiren teknolojik oyunlar aldı . The Game İs My Part isimli etwinning projemiz ise bu sorunu temel alarak etkinliklerini hazırladı ve projeyi şekillendirdi. proje ; öğrencilerimizin ,kültürün bir parçası olan geleneksel oyunları tanımlarını ve bu oyunlarla sosyalleşmelerini amaçlarken  aynı zmanda ilgileirni çeken teknolojiyi de web 2 araçları kullanarak kalıcı öğrenme sağlamalarına yardımcı olmak.

Ock

Dönem başında faaliyetlerine başlayan 'The Game İs My Part' isimli etwinning projemizin tüm detaylarına erişebileceğimiz, projeyle ilgili güncel etkinlikleri ve duyuruları takip edebileceğimiz e twinning panosu 1-G Sınıfı öğretmenimiz Z.G tarafından hazırlandı. Okulumuzu ziyaret ettiğinizde panomuzu muhakkak incelemenizi öneriyoruz.

Ock

BEN OKUYORUM GAZİANTEP OKUYOR PROJESİ KAPSAMINDA VELİ ZİYARETLERİMİZ VELİ VE ÇOCUKLARLA KİTAP OKUMA ETKİNLİKLEİRMİZ DEVAM EDİYOR.

Ara

Okulumuz 3-B sınıfı öğrencilerimiz Web 2. 0 araçlarını kullanarak Maddeyi Tanıyalım Ünitesini seslendirdiler. Bu eğlenceli etkinliği sizler için aşağıya ekledik. İyi Seyirler.

Ara

BEN OKUYORUM GAZİANTEP OKUYOR PROJESİ KAPSAMINDA KASIM AYI  KİTAP KURTLARIMIZ BELLİ OLDU . ÖĞRENCİLEİRMİZİN HEPSİNİ TEBRİK EDERİZ.

Ara

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğünün çocuklarımıza estetik kişilik yapısı kazandırmak sanattan anlayan, toplumun yapıcı yaratıcı ve üretken üyeleri haline getirmeyi çocuklarımıza bakmayı değil görmeyi kazandırmak amacıyla düzenlediği 'Hayallerimi Boyuyorum ' yarışmasında  3-B sınıfı öğrencimiz M.M K 2. olmuştur . Kendisini, emeği geçen öğretmeni ve ailesini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Kas

BEN OKUYORUM GAZİANTEP OKUYOR'PROJESİNİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI OLAN VELİLERLE KİTAP OKUMA ETKİNLİKLERİ SON HIZ YAPILMAYA DEVAM EDİYOR. YAPILAN ZİYARETLERDE KİTAP OKUMANIN ÖNEMİ, BU KONUDA ROL MODEL OLMANIN FAYDALARI VE ETKİLİ KİTAP OKUMA YÖNTEMLERİNDEN BAHSEDİLİYOR.

Kas

Sosyal Okul Projesi kapsamında Okulumuzda çocukların ilgilerini çekebilmek, Fiziksel Oyunlar dersini kaliteli vakit geçirmelerini desteklemek adına okul bahçemize görsel çalışmlar yapılıyor. Çocuklarımız güle güle oynasınlar.

Kas

Çocuk Sanat merkezleri ;çocukları sosyal ve sanatsal etkinliklerle bir araya getirmeyi hedefliyor  resim, müzik, tasarım, karikatür ve dans vb . atölyeler düzenleyerek çocukları rengarenk bir dünyanın içine çekiyor. Bugün ise bu renki yerin ziyarteçisi 2-E ve 2-F sınıfımız oldu.

Kas

Gizli oy , Açık sayım ilklerine bağlı kalınarak gerçekleştirilen  3-B Sınıfı Sınıf Başkanı seçimleri tamamlandı. 13 oyla kazanan İkra oldu. Kendisini tebrik eder görevinde başarılar dileriz.

Kas

Sosyal Okul Projesi kapasamında okulumuz Z Kütüphanesinde 3. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı 'Eski Ev Eşyaları'temalı müzeye Düztepe İlkokulu öğrencileri ziyarete geldiler. Eski döneme ait ev ve cep telefonları, gaz lambaları,  bakır mutfak eşyaları ,ve yöresel kıyafetler çocukların en çok ilgisini çeken ürünler  oldu.

Eski paraların , duvar halılarının , yöresel kıyafetlerin vb. birçok nesnenin bulunduğu müzemiz 06-10 Kasım tarihleri arasında açık olacak. Ziyaret etmek ,isteyen tüm velilerimiz ve öğrencileri bekleriz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak Sosyal Okul Projesi Kapsamında düzenlediğimiz şiir yarışmamıza yoğun bir ilgi vardı. 3. ve 4. sınıf düzeyindeki öğrencileirmiizn katıldığı yarışmada birbirinden güzel ve özgün şiirler eser inceleme komisyonunu zorladı.

31 EKİM PAZARTESİ İSE MADALYALAR SAHİPLEİRNİ BULDU. Katılım sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

1. 4-A / HALAFCAN GESOĞLU

2. 3-C/EMİR BERKE ORULLUOĞULLARI